Welkom op de website "Fjordenhengsten.nl"

Op deze pagina staan alleen Fjordenhengsten die in Nederland ter dekking worden aangeboden en goedgekeurd zijn bij het Nederlandse Fjorden-paardenstamboek of een deklicentie kunnen overleggen van een ander Europees Fjordenpaardenstamboek, mits deze door het Nederlandse stamboek wordt erkend. Sommige hengsten moeten nog een afstammelingenkeuring ondergaan. Via de link "Hengsten uit het verleden" in het menu aan de linker zijde kunt u fotopagina's opvragen van Fjordenhengsten die in het verleden in Nederland ter dekking hebben gestaan.

Voor de hengsten van het hengstenfonds gelden de dekgelden die door het stamboek vastgesteld zijn. Voor hengsten in particulier eigendom hoeft dit niet het geval te zijn. U kunt in dat geval het beste contact opnemen met de eigenaar van de betreffende hengst.

Er zijn van iedere hengst zoveel mogelijk recente foto's geplaatst. Mocht u een betere (kleuren)foto hebben, dan kunt u deze sturen naar: webmaster@fjordenhengsten.nl

Let op, op alle foto's van de hengsten berusten auteursrechten. Indien u een foto wilt gebruiken, dient u eerst contact op te nemen met de fotograaf.

De hengsten zijn op alfabetische volgorde geordend. Wanneer de hengst 'reservehengst' is, staat dit erbij vermeld.

Via het menu aan de linker zijde kunt u de pagina van iedere hengst bekijken.